Muziek verbindt (in dutch)

“Met dit boek kan je even echt de tijd nemen om een foto te bekijken en er een gevoel bij op te roepen”

Doorgeefboek bundelt herinneringen van muziekliefhebbers

GENT – Concertfotograaf Guillaume Decock creëerde een ‘doorgeefboek’ vol met concertfoto’s die hij zelf maakte de laatste drie jaar. Zijn boek heet ‘Muziek verbindt’ en die verbondenheid wil hij graag op papier vastleggen.

Het boek wordt dus steeds doorgegeven aan een andere muziekliefhebber die bij enkele foto’s waar hij of zij een band mee heeft zijn gevoel schrijft. Het is dus niet de bedoeling om het over de foto zelf te hebben, wel om neer te pennen welk gevoel of welke herinnering het optreden of de muzikant in kwestie oproept. Zo hoopt Guillaume Decock dat het boek rondgaat bij heel wat mensen en dat hij aan het einde van de rit een mooie verzameling aan indrukken en herinneringen terugkrijgt. Decock hoopt het boek terug te krijgen tegen kerst 2018. Nadien wil hij het boek graag opnieuw uitbrengen met scans uit het originele exemplaar. Zo krijgt iedereen de kans om even ondergedompeld te worden in de muzikale ervaringen van andere fans.

Guillaume Decock koos bewust voor een offline ervaring om zijn foto’s te bekijken. “Uiteraard zijn mijn online kanalen heel belangrijk om mijn foto’s te kunnen delen, maar met dit boek wil ik even weg van het vluchtige. Even echt de tijd nemen om een foto te bekijken en er een gevoel bij op te roepen.” Om hier en daar een hint te krijgen van waar het boek op dat moment te vinden is, maakt Decock wel gebruik van sociale media. “Met de hashtag #muziekverbindt hoop ik af en toe iets op te vangen doorheen het jaar. Ik ben alvast heel benieuwd naar het resultaat!”